"Umut Tohumları" Sosyal Sorumluluk Projesinin 2. Hafta Atölye Çalışmaları Yapıldı

 

"Umut Tohumları" sosyal sorumluluk projesi atölye çalışmaları büyük bir coşku ile devam ediyor. 

 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi dış paydaşlığında gerçekleştirilen "Umut Tohumları" sosyal sorumluluk projesinin ikinci hafta atölye çalışmaları ÇASEM'de yapıldı.
 
Depremden etkilenen 7-12 yaş çocuklarımızla birlikte dört hafta sonu sürecek atölyelerin ikinci ayağı 13 Mayıs 2023 tarihinde tamamlandı. 
 
Sanatın umut veren sağaltıcı gücünü aktif etmeyi amaçladığımız, çok disiplinli bir sürecin hedeflendiği projede plastik sanatlar alanında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya ve ÇASEM Müdürü Prof. Yeşim Zümrüt başkanlıklarında öğretim üyelerimizin ve merkez personelinin yürüttüğü Seramik Atölyesi, Animasyon Atölyesi ve Oyun Atölyesi çocuklarımızla buluştu. 
 
Seramik Atölyesinde çömlekçi arısı ile seramiğin öyküsünü öğrenen çocuklar,  çömlekçi tornasını deneyimledikten sonra, kendi yaptıkları çömlekler ile balık ve kuş figürlerinden oluşan biblolar da yapmayı öğrendiler. Animasyon Atölyesinde hayal güçlerini destekleyecek yapıtları seyreden çocuklar, daha sonra Oyun Atölyesinde kendi kahramanlarını tasarladılar ve kendi hayal dünyalarını yansıtan sahneleri resmettiler.
 
Çocuklarımızla dört hafta sonu sürecek olan bu keyifli yolcuk önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek atölyer ile devam ederken, finalinde çocuklarımızın süreçte ürettiklerini aileleri ve sanat severlerle buluşturdukları güzel bir sergi ile gerçekleşmesi planlanmakta.