"Umut Tohumları" Sosyal Sorumluluk Projesi Atölye Çalışmaları Başladı

 

"Umut Tohumları" sosyal sorumluluk projesi atölye çalışmaları büyük bir coşku ile başladı. 

 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi dış paydaşlığında gerçekleştirilen "Umut Tohumları" sosyal sorumluluk projesi atölye çalışmaları büyük bir coşku ile başladı. 
 
Depremden etkilenen 7-12 yaş çocuklarımızla birlikte dört hafta sonu sürecek atölyelerin ilk ayağı 06-07 Mayıs 2023 tarihlerinde tamamlandı. 
 
Sanatın umut veren sağaltıcı gücünü aktif etmeyi amaçladığımız, çok disiplinli bir sürecin hedeflendiği projede plastik sanatlar alanında Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya başkanlığında öğretim üyelerimizin yürüttüğü Serigrafi Baskı Atölyesi, Resim Atölyesi ve Çini Atölyesi çocuklarımızla buluştu. 
 
Serigrafi Baskı Atölyesinde tişörtlerine seçtikleri renklerde Umut Tohumları logosunu basan öğrenciler, daha önce deneyimlemedikleri bir baski teknigini tanırken, Resim Atölyesinde de ressamlarla tanıştılar ve kendi hayal dünyalarını resmettiler. ESAM işbirliğinde yürütülen Çini Atölyesinde "çini nedir" sorusunun yanıtlarını bulurken, bu atölyede yaptıkları aromatik ve tıbbi bitki çizimlerini çini yüzeylere aktararak sır altı dekor tekniği ile kendi renkli bahçelerini yarattılar.
 
Çocuklarımızla dört hafta sonu sürecek olan bu keyifli yolcukta önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek olan seramik ve animasyon atölyerine oyun, masal ve müzik de eşlik ederken, finalin çocuklarımızın süreçte ürettiklerini aileleri ve sanat severlerle buluşturdukları güzel bir sergi ile gerçekleşmesi planlanmakta.