Üniversitemiz ile Çanakkale Belediyesi Arasında “Dardanelles99 Uluslararası İllüstrasyon Sergisi” İçin Protokol İmzalandı

 

Üniversitemiz ile Çanakkale Belediyesi Arasında “Dardanelles99 Uluslararası İllüstrasyon Sergisi” İçin Protokol İmzalandı

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Belediyesi arasında Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş Yılı anısına, 29 Ekim 2022 tarihinde düzenlenecek olan “Dardanelles99 Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” projesine ilişkin iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN arasında imzalandı.

3 Ekim 2022 Pazartesi günü Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen protokol imza törenine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, Genel Sekreter Ayhan Monus, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, sergi küratörü Öğr. Gör. Dr. Özlem Uyan ve belediye birim müdürleri katıldı. 

Törende ilk olarak, sergi küratörü Öğr. Gör. Dr. Özlem Uyan projenin içeriğine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Projeye ilişkin detayların görüşülmesiyle devam eden tören, imzaların atılması ile sona erdi.

28 ülkeden 99 sanatçı/tasarımcının 99 illüstrasyon çalışmasının yer alacağı sergi, üniversite ve kent arasındaki bağları kuvvetlendirmenin yanı sıra Cumhuriyetimizin ve Çanakkale’nin tüm değerlerini uluslararası bakış açısıyla gözler önüne serecek.