“Umut Tohumları Projesi” Dış Paydaş Toplantısı

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ÇASEMDER (Çanakkale Sağlık Çalışanları Derneği), ÇASEM(Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi), ESAM (El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi) 10 Mart 2023 tarihinde “Umut Tohumları Projesi” için bir araya geldi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya başkanlığında gerçekleşen toplantıya Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ÇASEM müdürü Doç. Yeşim Zümrüt, ÇASEMDER Başkanı Ülviye Çalıdağ, dernek üyeleri Gülseren Eren, Sevnur Mandacı, Psikolog Nurdan Hızlı ve Oyun Terapisti Perihan Keskin Demir, Doktor Esra Çakmaklı katılım sağlamıştır. 

 

Proje Çanakkale’de misafir edilen ve sonraki süreçte yerleşen depremzede çocuklara toprak ve doğanın sağaltım gücü ileprofesyonel sanat, müzik ve oyun etkinlikleri planlayarak psiko-sosyal destek vermeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında resim ve seramik alanında fakültemiz ve rektörlüğümüze bağlı ilgili araştırma merkezlerimizce yapılması öngörülen etkinliklerin planlandığı toplantı tüm iç ve dış paydaşlar açısından verimli şekilde sonuçlanmıştır.