“Toprağın Dili Ebru Sergisi ve Seramik Pano” açılışı

 

Aşık Veysel’in vefatının 50. yılı anma törenleri kapsamında, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM), Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ESAM) işbirliği ile 26 Aralık 2023 tarihinde “Toprağın Dili” Seramik ve Ebru Çalıştayı gerçekleştirilmiştir.
Çalıştay sürecinde TÖMER bünyesinde öğrenim gören 51 yabancı uyruklu öğrencilerimizin katılımıyla oluşturulan Seramik Yüzey Yerleştirmesi ve Ebru çalışmaları sonucunda oluşan “Toprağın Dili Ebru Sergisi ve Seramik Pano” açılışı 21.03.2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük Binasında gerçekleştirildi.
Açılışa; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Karabulgu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, GSF Dekanı ve ÇASEM Müdürü Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salih, ESAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Arol, öğrenciler, akademik ve idari personeller katıldı.
Konuşmaların ardından TÖMER öğrencilerinden Kuralay Primkulova, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdi.
Aşık Veysel’i konu alan ve Kaleseramik işbirliği ile yapılan Seramik Pano Rektörlük Binasında kalıcı olarak sergilenirken Ebru Sergisi ise bina girişinde 15 Nisan’a kadar sergilenecektir.