Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Aker firması dış paydaş işbirliği görüşmeleri ve kariyer planlama öğrenci buluşmaları

 

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve dış paydaş işbirliği görüşmeleri ve kariyer planlama öğrenci buluşmaları kapsamında Aker Tekstil firması ile başlatılan tasarım yarışması etkinliğine yönelik öğrenci tasarımlarını değerlendirmek ve öğrencilerimizle söyleyişi gerçekleştirmek amacıyla bugün Aker Tekstil firmasını fakültemizde ağırladık. 

Programa  NFK salonunda Aker Tekstil firması Genel Müdürü E. Sertan Akay'ın  söyleyişi ile başlandı. Akay özel sektör deneyiminden kariyer geliştirmeye odaklı birçok bilgiler paylaştı. Öğrencilerimizin soru ve cevaplarıyla devam eden söyleyişide Aker Tekstil firmasının İnsan Kaynakları Direktörü Ela Alpdoğan ve Kurumsal İletişim Müdürü  Nesrin Sağır kendi uzmanlık alanlarına yönelik kariyer planlamasına ilişkin bilgiler sundular. Söyleyişi sonunda konuşmacılara Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berna İleri tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Programın devamında Aker Tekstil firmasının düzenlediği tasarım yarışması kapsamında öğrencilerimizin tasarımları değerlendirildi. Tasarım yarışmasının sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Sonraki adımda  görüşmek üzere sözleşildi.