Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin İkinci Çalıştayı Kapsamında Paydaşlar Bir Arada…

 

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. işbirliğinde, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması kapsamında hayata geçirilen Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin ikinci çalıştayına katılan öğretim görevlileri ve öğrenciler ile proje paydaşları, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Tasarımı Prof. Yeşim Zümrüt ve Seramik programı öğrencisi Sedef Aslan’a ait olan proje, yüzde 80 oranında tasarıma uygun renk skalasında seçilen yer-duvar karosu atıkları kullanımı ile örnek bir ileri dönüşüm projesidir.

4 Şubat 2024 tarihinde başlayan ve 12 Şubat tarihine kadar devam edecek olan ikinci çalıştay kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri 26 kişilik bir ekiple, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması kapsamında Çanakkale Seramik Kalebodur Çan Fabrikası bünyesinde Atölye Kale departmanında çalışmalar yürütüyor.  

Devam eden çalıştay kapsamında çalışma grubunda yer alan öğretim elemanları ve öğrenciler ile proje paydaşlarının bir araya geldiği kahvaltı etkinliği ise 9 Şubat 2024 Cuma günü Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasında gerçekleşti. Etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇASEM Müdürü Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, Kalebodur & Atölye Kale Üretim Yöneticisi Engin Çetin ve Atölye Kale ekibi, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar ve Z. Özleyiş Çetin, Çanakkale Belediyesi ilgili birim müdürleri ve personeli ile proje çalışmalarına katkı sunan Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanı Sercan Filiz, Melisa Engineri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim elemanı Ozan Bebek ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim elemanları Mehmet Coşar, Berna Batur, Müjde Yücel Coşar, Şeyma Bil ve öğrencileri katıldı.