Selam Olsun Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirildi

.

Tiyatro Bölümü ve Gösteri Sanatları Topluluğu’nun iş birliğinde UNESCO, 2021 Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran’ı Anma Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan Selam Olsun isimli gösterim, 22 Aralık 2021 tarihinde ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi NFK Tiyatro Salonu’nda prömiyer yaptı. Doç.Dr. Esra Çizmeci’nin rejisörlüğünde anlatı, hareket, dans ve müziğin bir araya geldiği gösterimin ana metni, Dr.Öğr.Üyesi Vecihe Özge Zeren tarafından Sabahattin Eyüboğlu’nun Yunus Emre isimli eserinden hareketle oluşturuldu. Metne Yunus’un şiirleri ve bu şiirlerden esinle bestelenen şarkı ve ilahiler eşlik etti. Dr.Öğr.Üyesi Şebnem Yüksel hareket düzeni ve koreografiyi , Öğr.Gör. Yonca Yüksel müzik direktörlüğünü, Arş.Gör. Zafer Öncül oyuncu koçluğunu üstlendi. Tiyatro Bölümü 2.sınıf öğrencileri ve bölüm hocalarının birlikte yer aldığı bu gösterime, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu’ndan Ramazan Çapşek neyiyle eşlik etti. Gösterimin kostümleri Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Öğr.Gör. Şule Günal, afişi ise Grafik Tasarımı Bölümü’nden Dr.Öğr.Üyesi Ali Can Metin tarafından tasarlandı. Kısa sürede büyük bir azimle çalışan ve eğitimlerinin henüz başında olan Tiyatro Bölümü 2.sınıf öğrencileri ise bu gösterimin en canlı renkleri oldular. Ayrıca Dekanımız Prof. Evren Karayel Gökkaya projenin başından itibaren verdiği destekle bu projenin hayata geçmesini sağlayan en önemli isimlerden biri oldu. Tiyatro Bölümü hocalarını ve öğrencilerini aynı sahnede buluşturan bu gösterim ile bütün insanlığı bir olmaya çağıran Yunus Emre, ölümünün 700.yılında Selam Olsun denilerek anıldı.