“Ne Var Ne Yok” etkinliğinin 10.su geçekleştirildi

ÇOMÜ GSF

Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerinin

Geleneksel Etkinliği

“Ne Var Ne Yok” etkinliğinin 10.su geçekleştirildi. GSF Sergi Salonunda, bütün bölümlerin katılımıyla düzenlenen; lisans ve lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan serginin açılışı öncesinde Tiyatro Bölümü Öğr. Görevlisi Yonca Yüksel’in öğrencileriyle çalıp söyledikleri ezgiler etkinliğe ayrı bir değer kattı. GSF. Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, Kavramsal Sanat Topluluğu Danışmanı Doç. Umut Germeç ve bölüm başkanlarının katılımıyla yapılan çekilişle, her bölümden bir öğrenciye hediyeler verildi. Açılışa katılanlar her “Ne Var Ne Yok” etkinliğinde olduğu gibi, sunulan sıcak tarhana çorbasını yudumlayarak sergiyi gezdiler. Bu yıl yine tarhana çorbasına Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Yemenicioğlu Negir ve Öğr. Görevlisi Zerrin Güzel elleriyle lezzet katmışlardı. Tiyatro Bölümü Öğr. Görevlisi Buket Deniz ve öğrencilerinin gerçekleştirdikleri performans da büyük ilgi topladı.

On yıldır “Ne Var Ne Yok” etkinliğini düzenlenmesine öncülük eden, Kavramsal Sanat Topluluğu Danışmanı Doç. Umut Germeç yaptığı açılış konuşmasında, etkinliğe çalışmalarıyla katılan 111 öğrenciye ve onları etkinliğe hazırlayan hocalarına içtenlikle teşekkürlerini sundu. Seramik ve Cam bölümüne gösterdikleri özen için ayrıca teşekkür etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her yıl Aralık ayının son haftası düzenlediğimiz “ne var, ne yok” başlıklı geleneksel etkinliğimizin bu yıl 10. sunu gerçekleştiriyoruz.

“Farklı disiplinlerde yapılan nitelikli işlerin görülmesini sağlayarak, öğrencilerde plastik düşünce ve uygulamaya ilişkin etkileşim oluşturmak, aynı zamanda da final sınavları öncesi öğrencilerin üretmeye yönelik motivasyonlarını artırmak” temel amacıyla ve Kavramsal Sanat Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlediğimiz etkinlik; verilen eğitimimin sonuçlarını gözlemleme ve bir sağlama yapma olanağı da tanımaktadır. On yıldır “ne var, ne yok” etkinliklerinin afişlerinde öğrencilerimizin B kapısı önünde topluca çekilmiş fotoğrafı yer almaktadır. Bu afişler mezunlarımız için olduğu kadar fakültemiz için de değerli belgelerdir.

Fakültemizin bütün bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, son iki yarıyıl içinde yaptıkları çalışmalardan, bölümlerimizin öğretim üyelerinin oluşturdukları seçkiyle, özenle düzenlenen disiplinler arası serginin yanı sıra müzik dinletisi, oyun ve video gösteriminin de yer aldığı etkinlik açılışında, sunulan tarhana çorbası her yıl olduğu gibi içimizi ısıtacaktır. Öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, yöneticilerimiz ve diğer bütün çalışanlarımızla yeni bir yılı üretimle karşılamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Her bölümden, etkinliğe katılan bir öğrenciye çekilişle verilen armağanlar, etkinliğimize yine sevinç ve ayrı bir renk katacaktır.  Nice On Yıllara…”

Ne Var Ne Yok 10 Etkinliğine Katılan Öğrencilerimiz

AYŞENUR FINDIK

YASEMİN YANCI

RANA EROL

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.