Mustafa Kemal İlkokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi İşbirliği ile "KALBİMDEN TOPRAĞA, TOPRAKTAN ELİME" 1. Seramik Sanat Çalıştayı

 

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim elemanları ve öğrencileri, ÇASEM personeli,  2/D sınıfı öğretmenleri ve öğrencileri ile beraber yürütülen “Kalbimden Toprağa, Topraktan Elime “ projesi kapsamında 1. Seramik Sanatı Çalıştay’ı düzenlenmiştir.  

Elle Şekillendirme, Çömlekçi Tornası, Sır Altı Dekor ve Sır Üstü Dekor atölyeleri olarak dört ayrı çalıştay ile 20 Nisan 2024 tarihinde tamamlanan projeye; Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, Sınıf öğretmeni Binnur Eryılmaz, Öğretmen Seda Erdoğan, ÇOMÜ GSF Dekanı ve ÇASEM Müdürü Prof. Yeşim Zümrüt, ÇOMÜ Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları Prof. Ayşe Güler ve Arş. Gör. Canalp Sipahi, ÇOMÜ Grafik ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanları Prof. Didem Çatal, Arş. Gör. Ülkü Sönmez, ÇOMÜ ÇASEM öğretim elemanı Öğr. Gör. Necmi Tekin ve Seramik Teknikeri Murat Biçer, ÇOMÜ Çan MYO Seramik Teknikeri Zahide Çakır, Usta Öğretici Gizem Güzelyalı, ÇOMÜ GSF Seramik Anasant Dalı yüksek lisasn öğrencileri Tuğçe Dilber, Leyla Güler, Hilal Başak İnce, Halil İbrahim Çakmak Elif Miray Çoşkun, ÇOMÜ GSF 4.sınıf Öğrencisi Büşra Çayırcık, ÇOMÜ GSF Seramik ve Cam Bölümü 4.sınıf öğrencisi Arzu Barlık katkı sağlamıştır.

Çalıştaya katılan, emek veren iç ve dış paydaşlarımıza, birbirinden güzel 5 er ürün ortaya koyan sevgili 2/D sınıfı öğrencileri ve velilerine, projenin ana koordinatörü Prof. Ayşe Güler başta olmak üzere katkı sağlayan tüm hoca ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.