Müjde Yücel Coşar’ın ‘BUGÜN’ İsimli Kişisel Sergisi Açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Müjde Yücel Coşar’ın ‘BUGÜN’ isimli kişisel sergisi, 24 Haziran 2024 tarihinde M.O.Korfmann Kütüphanesi Sergi Salonu’nda Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Rektör Yardımcısı Prof. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı ve ÇASEM müdürü Prof. Yeşim Zümrüt, İsmail Bütün ustamız, ÇASEM mensupları, Fakültemiz öğretmen elemanları ve öğrencileri, çok sayıda sanatseverlerin katılımıyla açıldı. Sergilenen eserler, Müjde Yücel Coşar’ın da katıldığı ve 15-25 Şubat 2024 tarihlerinde ‘Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Konuk Sanatçı Programı’ kapsamında yapılan 10 günlük atölye çalışmasında üretildi. Günümüz ÇASEM üretimleri ve Geleneksel Çanakkale Seramikleri form ve dekor anlayışından hareketle üretilen seramiklerde, bünyede kullanılan atık kağıt ile zengin dokulu yüzeyler ve çok katmanlı yapılar elde edilmiştir.  Bu bağlamda kültürel mirasın sürdürülebilirliğine yaptığı vurguyla, malzeme, teknik ve işlev sorgulamalarıyla Çanakkale'nin seramik geleneğine çağdaş bir yorum getiren sergi 10 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir.