Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Sanatla Dayanışma ve Farkındalık Etkinliğine Sanatsal Destek

 

Gelibolu Özel Bakım Merkezi'nin değerli katkıları ve Çanakkale Engelliler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen dayanışma ve farkındalık etkinliğine  Güzel Sanatlar Fakültesi de sanatsal atölyeleri ile yer aldı.  Etkinlik, 17 Aralık Salı günü saat 09:30'da keyifli bir kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden Doç. Dr. İrem Pala, Resim Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Gül Sarıdikmen ve Öğr. Gör. Vahid Novruzov, Arş. Gör. Gökhan Keleş, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nden Öğr. Gör. Şule Günal ve Arş. Gör. Şule Öztürk'ün koordinatörlüğünde, çini boyama, seramik şekillendirme, kumaş baskı ve resim atölyeleri kurarak sanatsal faaliyetler yürütüldü. Öğrencilerimiz de bu süreçte aktif rol alarak, sanatın paylaşıldıkça çoğalan değerini deneyimlediler. Katılımcılar, bu atölyelerde hem yeteneklerini keşfettiler hem de sanat aracılığıyla kendilerini ifade etme imkânı buldular.

 

Etkinliğe, Çanakkale Valisi Sn. Doç. Dr. Ömer Toraman, Rektör Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Dekanımız Sn. Prof. Dr. Didem Çatal, Dekan Yardımcımız Sn. Doç. Dr. Gülşah Polat Turhan, Gelibolu Özel Bakım Merkezi yürütücüleri Sn. Cevat Koç, Sn. Şerife Koç ve ailesi ile Oturan Engellilerde Dünya ve Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu Milli Sporcu Ümit Burunlular ve ailesi de katılarak desteklerini gösterdiler. Bu özel günde, toplumun farklı kesimlerinden bireylerin bir araya gelerek sanatla buluşmasına tanıklık edildi. 

 

Etkinliğin organizasyonunu üstlenen Arş. Gör. Gökhan Keleş’e ve Milli Sporcu Ümit Burunlular’a bu değerli katkıları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca, etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Koç ailesine de şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Etkinlik boyunca ortaya çıkan sanatsal çalışmalar, 2025 yılında düzenleyeceğimiz bir sergi ile halkımızla buluşacak ve ardından Gelibolu Özel Bakım Merkezi'nde kalıcı olarak sergilenmeye devam edecektir. Bu sayede, etkinliğimizin sanatsal katkısı ve etkisi uzun yıllar boyunca yaşatılacaktır.