GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ PAYDAŞLIĞINDA "TOPRAĞIN DİLİ" SERAMİK ve EBRU ÇALIŞTAYI

Güzel Sanatlar Fakültesi paydaşlığında “Aşık Veysel’in Vefatının 50. Yılı Anma Programı” kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde eğitim alan 30 öğrencinin katılımı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Seramik Atölyesinde "Toprağın Dili” Seramik ve Ebru Çalıştayı gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi paydaşları ile yürütülen çalıştay sürecinde Aşık Veysel’i konu alan bir seramik pano yapımı ve ebru çalışmaları ortaya çıkarıldı.
Ozanın türküleri eşliğinde Aşık Veysel’in şiirlerinden seçilen ;
Tabiata Veysel aşık
Topraktan olduk, kardaşık
Aynı yolcuyuz, yoldaşık
Sen yolcusun, ben bac mıyım?

dörtlüğünü seramik formlara aktaran öğrenciler, Çanakkalenin seramik geleneğinede şahitlik ettiler.
Ebru atölyesinde ise öğrenciler kültürümüzün önemli bir parçası olan bu sanatı deneyimleme fırsatı elde ettiler. Üniversitemiz bünyesinde kalıcı esere dönüşecek çıktıları ile kültürümüzü yansıtan bu değerli etkinlikte iş birliği yaptığımız tüm iç paydaşlarımıza, çekim ve röportajları ile TRT ekibine  teşekkür ederiz.