DARDANELLES99 Davetli Uluslararası İllüstrasyon Sergisi Açıldı

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü anısına düzenlenen “DARDANELLES99 Davetli Uluslararası İllüstrasyon Sergisinin açılışı 29 Ekim 2022 saat 13.30’da Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde gerçekleşti.

28 ülkeden 99 tasarımcı/sanatçının illüstrasyonlarından oluşan sergide; Çanakkale’nin tarihi, kültürü, deniz yaşamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri konuları işlendi. Adını İlyada Destanı'nın Dardanos'undan alan ve günümüzde modern Çanakkale kentinin eşsiz manzarasını oluşturan boğaz ve çevresindeki coğrafya için bir marka niteliğinde olan Dardanel, bu sergi ile dünyanın dört bir yanındaki tasarımcı/sanatçılara ilham oldu. Asırlardır coğrafi ve kültürel zenginliği çömleklere, mozaiklere, tapınaklara yansıyan Çanakkale’nin, 21. yüzyılın çağdaş üretim ve sergileme araçlarının kullanıldığı bu sergiyle uluslararası görünürlüğünü artırması amaçlandı.

Müzik dinletisi ile başlayan sergi, açılış konuşmaları ve izleyicilerin sergiyi gezmesi ile devam etti. Sergide yer alan farklı ülkelerden sanatçıların, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kendi dillerinde kutladığı video “Barışın Kenti Çanakkale” söylemini de somutlaştırmış oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Özlem UYAN küratörlüğünde Doç. Dr. Yeşim ZÜMRÜT, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz TUNÇ, Dr. Öğr. Üyesi Z. Evrim KANAT, Arş. Gör. Kaan KAYA ve Arş. Gör. Ayşe EKİCİ’nin yer aldığı ekibin düzenlediği sergi açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem ERKEK, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit URAL, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür CEYLAN, Baro Başkanı Hande KESKİN, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş ÇETİN ve Rebiye ÜNÜVAR, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA, Güzel Sanatlar Fakültesi  öğretim üyeleri ve öğrencileri, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile Çanakkaleli sanatseverler katıldı.

Son derece yoğun ilgi gören bu açılış vesilesiyle, modern Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz saygı ile anıldı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıldönümü kutlandı.

 

Sergiyi Çevrimiçi ziyaret etmek için tıklayın.

 

Açılış fotoğrafları için tıklayın.