ÇOMU GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE NİT ÖRME’DEN BÜYÜK DESTEK

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Nit Örme Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti arasında üniversite- sanayi iş birliği kapsamında, fakültemizde “Örme Atölyesi” kuruldu. Nit Örme tarafından hibe edilen “1 adet düz örme makinesi, 1 adet remayöz makinesi ve 1 adet tik tak makinesi” nin kurulumu, Nit Örme makine ustaları Arif ŞENER ve Eyüp Ensar YILDIRIM tarafından gerçekleştirildi. 
Bu iş birliği ile endüstri ve eğitimin entegrasyonu sağlanarak öğrenci projelerinin geliştirilmesi ve tekstil sektörüne katkı sağlayacak çıktılar elde edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, disiplinler arası projelerle yenilikçi çalışmaların teşvik edilmesi planlanmaktadır. Sanatsal ve teknik yöntemlerin bir arada kullanıldığı tasarımlar, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer alarak öğrencilerimize önemli kazanımlar sunacaktır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü olarak desteklerinden dolayı şirket sahibi Sn. İRFAN YOLCULAR’a ve Nit Örme Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti ailesine teşekkür ederiz.