ÇOMÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI ve ÖĞRENCİLERİ, ÇASEM, ESAM, KALESERAMİK, ÇALIŞTAYLAR VE SERGİLER İLE CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMALARINDA KARİNA DENİZ KÜLTÜRÜ MERKEZİ’NDE

 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Kaleseramik Atölye Kale paydaşlığında sanatın güçlü sesi ile tüm halkımıza interaktif bir paylaşım ve farkındalık sahası yaratılmıştır. 

 

4 çalıştay 2 kişisel sergi açılışının gerçekleştiği etkinliklere ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dinçay Köksal ve Prof. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr.Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt, Dekan Yardımcıları Doç. Kenan Saatçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Çanakkale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput, Karina Deniz Kültürü Merkezi sorumlusu Abdullah Bayrak, Kaleseramik yöneticileri Sayın Engin Çetin ve Zafer Erdinç ve çok kıymetli öğretim elemanları, Çanakkale halkı, gençler ve çocuklar katılım sağladı.

 

Cumhuriyetimiz; Cumhuriyetin ilanının ardından Cumhurbaşkanı unvanıyla kürsüye çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclise hitabının, Atamızın siluetlerinin ve Cumhuriyet temalı görsellerin öğrenciler, gençler ve çocuklar ile birlikte seramik, tekstil yüzeylere aktarıldığı, torna da şekillendirilen formlara kazındığı atölye çalışmaları, Çanakkale'nin Sokakları ve Balıklarının konu edinildiği kişisel illüstrasyon sergileri çok sayıda katılımcı ile coşku içerisinde kutlandı.