Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencileri, 2. Fazili Uluslararası Poster Sergisi’nde Türkiye’yi Başarıyla Temsil Etti

Typography & Science The Second International Poster Exhibition of Fazili Academy

İran'ın İsfahan kentinde 6 - 11 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen 2. Fazili Uluslararası Poster Sergisi, Typography & Science başlığı altında tipografi tasarımı ve bilimi bir araya getirdi. Etkinliğin yöneticiliğini ve küratörlüğünü Ghazal Hosseini üstlenirken, sergi İsfahan Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Sergi, tipografik tasarımın gücünü ve etkisini kullanarak sanat ile bilimsel araştırmanın birleşimini vurguladı. Etkinlik, yetenekli sanatçıların, tasarımcıların ve akademisyenlerin katkılarıyla zenginleşen bir içerik sundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, sergide Türkiye'yi başarıyla temsil etti. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Didem Çatal’ın koordinasyonunda, fakülte öğrencileri Barkın Bozkurt, Yağmur İnan, Tuğçe Güler ve Ömer Kaan Uysal eserleriyle sergiye katıldı. Öğrenciler, bilimsel kavramları estetik bir bakış açısıyla sunarak uluslararası düzeyde önemli bir deneyim elde ettiler.

Etkinlik, İran, Tayvan, Polonya, Amerika, Çin ve Türkiye’den katılımcılarla geniş bir yelpazede sunuldu. Prof. Didem Çatal, sergi hakkında yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin uluslararası bir platformda Türkiye'yi temsil etmeleri bizler için oldukça önemli. Bölüm olarak sık sık uluslararası etkinliklerde yer alıyoruz; ancak bu sergi, öğrencilerimizin bilim ve sanatın buluştuğu noktalarda yaratıcı işler ortaya koyabileceklerini göstermeleri açısından özel bir anlam taşıdı. Gelecekte de bu tür etkinliklerde yer almaya ve çalışmalarımıza devam edeceğiz," dedi.

Sergide Yer Alan Üniversiteler:

• Küratör Ghazal Hosseini / Fazili Akademi
  • Professor Agnieszka Ziemiszewska / Polonya
  • Professor Anna Klos / Wyktadowca Akademicki at Akademia WIT / Polonya
  • Professor Chang Fang Pang / Shih Chien University / Tayvan
  • Professor Christopher Scott / Iowa State University / ABD
  • Professor Didem Çatal / Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi / Türkiye
  • Professor Miroslaw Pawlowski / Uniwersytet Rzeszowski / Polonya
  • Professor Patrycja Longawa / WSliZ Rzeszów / Polonya
  • Professor Ryan Slone / University of Arkansas School of Art / ABD
  • Professor Xu Wei Zhan / Shanghai Institute of Technology / Çin

Students of Çanakkale Onsekiz Mart University Successfully Represented Turkey at the Second Fazili International Poster Exhibition

The Second Fazili International Poster Exhibition, held in Isfahan, Iran, from July 6-11, 2024, brought together typography design and science under the theme Typography & Science. Curated and directed by Ghazal Hosseini, the exhibition took place at the Isfahan Municipality Central Library.

The exhibition emphasized the intersection of art and scientific research by showcasing the power and impact of typographic design. The event featured rich content contributed by talented artists, designers, and academics.

Students from the Graphic Design Department of the Faculty of Fine Arts at Çanakkale Onsekiz Mart University successfully represented Turkey at the exhibition. Under the coordination of the Faculty's Dean, Prof. Didem Çatal, students Barkın Bozkurt, Yağmur İnan, Tuğçe Güler, and Ömer Kaan Uysal participated in the exhibition with their works. These students gained significant international experience by presenting scientific concepts through an aesthetic lens.

The event featured participants from a wide range of countries, including Iran, Taiwan, Poland, the United States, China, and Turkey. Prof. Didem Çatal commented on the exhibition, saying, "It is extremely important for us that our students represented Turkey on an international platform. As a department, we frequently participate in international events, but this exhibition had special significance as it demonstrated our students' ability to produce creative work at the intersection of science and art. We will continue to participate in such events and further our efforts in the future."

Participating Universities:

• Curator Ghazal Hosseini / Fazili Academy