Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 22 Haziran 2022 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Pelin KANTEN,  Rektör Danışmanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Mehmet Uğur YAVUZ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Sayın Doç. Dr. Yener PAZARCIK, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Cüneyt ERENOĞLU, Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet Erkan KILLIOĞLU,  Yapı İşleri Daire Başkanı Sayın Sinan KARABULĞU, İletişim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Metin KASIM, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA, Dekan Yardımcıları Sayın Doç. Dr. Yeşim ZÜMRÜT ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Berna İLERİ, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve velileri katıldı. Tören öncesinde hayırseverler tarafından pilav ikramı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Fakültemiz Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Sayın Yonca YÜKSEL’in müzik dinletisinin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA’nın ve ardından Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Pelin KANTEN’in konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra fakülte derecesi ile mezuniyete hak kazanan öğrencilerimize belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.  Fakülte birincimiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencisi Seda KÜÇÜKTÜRKMEN’e belgesini Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Pelin KANTEN takdim etti. Fakülte ikincimiz Resim Bölümü öğrencisi Ayşim NİRUN’a belgesini Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA takdim etti. Fakülte üçüncümüz Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi Simge KARACALI’ya belgesini Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Yeşim ZÜMRÜT takdim etti. Fakülte ve bölümlerde derece yapan öğrencilere Etili Seramik ve Bahar Kitabevi'nin sponsorluğunda ödülleri takdim edildi.

Daha sonra sırasıyla; Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Grafik Tasarımı Bölümü, Resim Bölümü, Seramik ve Cam Bölümü ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencileri sahneye davet edilerek öğrencilere diplomaları verildi.

Tören sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda Mezuniyet Sergisi’nin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından fakülte binası önünde kep atma ve toplu fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi.