Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Tasarım Etkinlikleri Dış Paydaşı Kuzey Makedonya’da Sanatseverlerle Buluşuyor

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı arasında Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu ve Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Yardımcısı Daim Luchi’nin önderliğinde gerçekleşen “Zaman, Mekan, Yol” konulu sanat ve tasarım etkinlikleri 6 ve 8 Temmuz 2023 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ve Grafik Tasarımı Bölümü’nün öğretim elemanları ve öğrencilerinin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt ve Dekan Yardımcısı Doç. Kenan Saatçıoğlu yürütücülüğünde bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştıkları sanat ve tasarım etkinlikleri mekan olarak Üsküp Arnavut Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü; Dr. Öğr. Üyesi Berna İleri’nin koordinatörlüğünde 4 öğretim elemanı ve 4 öğrencisi ile Çanakkale’nin tarih hazinesi Troya’nın esin kaynaklarından tasarlanan “Troya” isimli bir giysi tasarımı sergisi ile Üsküp’ün zengin tarihsel dokusunu bir araya getirecek. Sergi dış paydaşların katılımıyla resmi açılış töreni eşliğinde 8 Temmuz 2023 Cumartesi günü Üsküp Arnavut Tiyatrosu Sahnesi Fuaye Alanı’nda saat 18.00’da izleyicilerle buluşacak.

 

Proje kapsamında resmi açılışın ikinci etkinliği olarak 8 Temmuz 2023 tarihinde saat 20.00’da Tiyatro Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Vecihe Özge Zeren koordinatörlüğünde bölümün 5 öğretim elemanı ve 17 öğrencisinin görev aldığı “Bahar İstasyonu” isimli bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Umut etmenin, vazgeçmemenin ve birlik olmanın önemine odaklanan oyun, Türk ve Balkan kültüründen ortak motiflerle renklendirildi.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü ayrıca “Kafka: Baba ve Oğul” isimli oyun ve “That One Day” isimli dans gösterisiyle bu etkinliklerin zenginleşmesini sağladı. 6 Temmuz 2023 Perşembe günü Üsküp Arnavut Tiyatrosu Sahnesi’nde saat 20.00’da “That One Day” Dans Gösterisi gerçekleştirilecek olup, sonrasında saat 21.00’da “Kafka: Baba ve Oğul” Tiyatro Oyunu sahne alacaktır.

 

Bir yılı aşkın süredir devam eden proje sürecini bir belgesel olarak kayda alan Grafik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. İlkan Devrim Dinç ve 3 öğrencisi sürecin sahnelenme ve nihai sonuca ulaşmasını da kayda alarak ileri bir tarihte yayımlanmak üzere belgesel çekimlerini tamamlayacak.