Çanakkale Belediyesi Dış Paydaş Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve dış paydaşımız Çanakkale Belediyesi ile Troya Festivali kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan "Troya Dönemini Yansıtan Defile" projesi için bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Didem Çatal, Dekan Yardımcısı ve Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülşah Polat, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Öğr. Gör. Dr. Hanife Güneş Yarmacı, Dr. Öğr. Üyesi Berna İleri ile Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit ve Aynur Ganiler yer aldı.

Toplantıda, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin katkılarıyla, Troya'nın eşsiz mirası ve dönemin özgün kostümleri, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin modern tasarımlarıyla harmanlanarak, hem akademik hem de sanatsal bakış açısıyla dönemin moda anlayışını çağdaş bir perspektifle buluşturması amaçlanan bir defilenin sergilenmesi planladı. Bu iş birliği, Çanakkale’nin kültürel zenginliklerinin ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla tanıtılmasına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirildi.