“Biyo-Endüstriye Yönelik 3B Tasarım ve Üretim” Protokolü İmzalandı.

 

 

“Biyo-Endüstriye Yönelik 3b Tasarım ve Üretim” protokolü imzalandı.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Araştırma Hastanesi arasında sağlık sistemlerinde kullanılan cihazların çabuk yıpranan parçaların 3B tasarımlarının yapılması ve FDM teknolojisi ile üretilmesi konulu “Biyo-Endüstriye Yönelik 3b Tasarım ve Üretim” projesinin protokol imzaları atıldı. COMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim ZÜMRÜT ve ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali KİRAZ’ın katılımı ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığında gerçekleştirildi.

 

Protokol imza törenine; Dr.Öğr.Üyesi Müjde Yücel Coşar, Öğr.Gör.Dr. Mehmet COŞAR, Arş.Gör. Kaan KAYA, Öğr.Gör. Hüseyin VURUR, Levent ÇİFTÇİ, Ahmet Eyyüp ATICI, Yılmaz VAROL, Mustafa CEYLAN, Erdem KARIŞAN, Veysel Çağlar COŞKUN, Furkan ÖZKAN katıldı.

 

 

Proje Ekibi

  1. Öğr.Gör.Dr Mehmet COŞAR ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Sorumlusu
  2. Arş Gör. Kaan KAYA ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Sorumlusu
  3. Öğr.Gör. Hüseyin VURUR ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü
  4. Levent ÇİFTÇİ ÇOMÜ Hastanesi Müdür Yardımcısı Biyomedikal Birimi Sorumlusu
  5. Ahmet Eyyüp ATICI ÇOMÜ Hastanesi Müdür Yardımcısı Satınalma Birimi Sorumlusu
  6. Yılmaz VAROL ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Teknikeri
  7. Mustafa CEYLAN ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Teknikeri
  8. Erdem KARIŞAN ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Teknikeri
  9. Veysel Çağlar COŞKUN ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Teknikeri
  10. Furkan ÖZKAN ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Teknikeri

 

Proje Hakkında ;

 

Bu proje; Araştırma Hastanesinde kullanılan çeşitli biyomedikal cihazlarda düzenli kullanımdan kaynaklanan aşınma ve yıpranma sonucu doğan yedek parça ihtiyaçlarının belirlenmesini, ilgili parçaların incelenmesini ve FDM teknolojisi kullanılarak üretilmesinin mümkün olması durumunda 3B tasarımının yapılmasını, işbu tasarımların Araştırma Hastanesi için hazırlanacak dijital bir kütüphanede saklanarak ihtiyaç duyuldukça üretiminin yapılmasını kapsayacaktır.

 

Bu çalışmada Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde görev yapan Öğr. Gör. Dr. Mehmet COŞAR ve Arş. Gör. Kaan KAYA yürütücülüğünde, Güzel Sanatlar Fakültesi 3B Tasarım ve Üretim Atölyesinde ihtiyaç duyulan biyomedikal cihaz parçalarının tasarımları ve üretimleri yapılacaktır. Projenin ilk etabı 2023-2024 yıllarını kapsamaktadır.