Azerbaycan’ın Karabağ Mutfak Kültürü

 

24 Eylül 2022 tarihinde, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Ferah ÖZKÖK, ÇOMÜ GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Minara GULİYEVA JAMSHIDI ve Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Osman DEMİRCİ Azerbaycan’ın Karabağ Mutfağı konusunda ön görüşme amaçlı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda 29 Kasım 2022 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda konferans vermek üzere Azerbaycan Aşçılar Federasyon başkanı Prof. Dr. Tahir AMİRASLANOV ve ayrıca anılan program için Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine atölye çalışması yapmak üzere Royal BAKHISHOV, Saltanat HASANOVA, Abdulla AMIRASLANOV, Aysel SULTANOVA, Azızagha NABIYEV, Elnura HUSEYNOVA, Rahman ALAKBAROV, şefler üniversitemize davet edilmiştir. 

Azerbaycan’ın Karabağ Mutfak Kültürü Etkinliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Kale Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği, Şen Piliç Firması, Özel Bil-Kent Kreş ve Anadolu Kurucusu, Odak Yemek Şirketi, Azerbaycan Cumhuriyetinin Sivil Toplum Örgütlerine Desteyi Acenteliğine destek verdikleri için teşekkür ederiz.

 

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)