Azerbaycan’ın Karabağ Mutfak Kültürü

 

24 Eylül 2022 tarihinde, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Ferah ÖZKÖK, ÇOMÜ GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Minara GULİYEVA JAMSHIDI ve Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Osman DEMİRCİ Azerbaycan’ın Karabağ Mutfağı konusunda ön görüşme amaçlı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda 29 Kasım 2022 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda düzenlenecek konferans vermek üzere Azerbaycan Aşçılar federasyonu başkanı Prof. Dr. Tahir AMİRASLANOV ayrıca anılan program için Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine atölye çalışması yapmak üzere Royal BAKHISHOV, Saltanat HASANOVA, Abdulla AMIRASLANOV, Aysel SULTANOVA, Azızagha NABIYEV, Elnura HUSEYNOVA, Rahman ALAKBAROV, adı geçen şefler üniversitemize davet edilmiştir.