Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Arasında Çevrimiçi Dış Paydaş Toplantısı Yapıldı

Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi arasında 17.01.2024 tarihinde gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıya Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Nigar RÜSTEMOVA, Eğitim-Öğretim Şube Müdürü Emil SELİMOV, Tiyatro Sanatı Fakültesi Dekanı Böyükhanım TALIBOVA, Ressamlık Fakültesi Dekanı Sayalı GULİYEVA, Tiyatro Sanatı Fakültesi Dekan Yardımcısı Lale SELİMOVA, Ressamlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Eldar MEMMEDZADE, Güzel Sanatlar Tarihi ve Teorisi Bölüm Başkanı Aslan HALİLOV, Tasarım Bölüm Başkanı Arif EZİZOV, Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Reşad CABAROV, Dram Tiyatro Bölüm Başkanı Gülşad BAXŞIYEVA, Müzikal Tiyatro Bölüm Başkanı Azad ŞÜKÜROV, Tiyatro Yönetmeliği Bölüm Başkanı İsrafil İSRAFİLOV, Kalite Güvence ve Stratejik Planlama Departmanı Başkan Yardımcısı Elçin CEFEROV; Üniversitemizi temsilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Evren KARAYEL GÖKKAYA, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim ZÜMRÜT, Resim Bölüm Başkanı Prof. Hakan DALOĞLU ve Öğr. Gör. Dr. Vahit NOVRUZOV, Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. M. Fatih KARAGÜL ve Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Ayşe GÜLER, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Didem ÇATAL, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. İrem PALA, Tiyatro Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge ZEREN, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Gülşah POLAT ve Öğretim Üyesi Minara GULİYEVA, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Mehmet YILDIZ ve Uluslararası İşbirliği Biriminden Hakan BAŞARAN katıldı. İki birimin temsilcilerinin bölümlerini tanıttığı ve iki paydaş arasında sanat ve tasarım alanında yapılacak faaliyetlere yönelik fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda ilgili bölüm başkanlarının görüşmelere devam ederek yapılacak projelerin detaylandırılmasına karar verildi. İki kurum arasında yapılan üst protokole ek protokol ve erasmus anlaşması hazırlıklarına dair bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantı, iki dost ülkenin sanat alanında eğitim öğretimine ve kültürel mirasın aktarımına katkı sunacak proje önerileri ile son buldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı olarak kıymetli paydaşlıkları için Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi temsilcilerine ve katkıları için tüm katılımcılara teşekkürlerimizi iletiriz.