'Antigone' Prömiyeri Yapıldı

Son sınıf öğrencilerimizin Oyun Projesi dersi kapsamında çalıştıkları oyunlardan ‘Antigone’, 2 Mayıs 2024 akşamı prömiyer yaptı. Son sınıf öğrencimiz Sıla Estel Giritlioğlu tarafından sahnelenen, proje danışmanlığı ve dramaturgisini Doç.Dr. Esra Çizmeci’nin yaptığı Sophokles’in ‘Antigone’ isimli tragedyası, Güzel Sanatlar Fakültesi NFK Tiyatro Salonu’nda ilk kez seyirciyle buluştu. Devlet yasası gereği gömülmesi yasaklanan erkek kardeşini, tanrıların yasası gereği gömen Antigone’nin cesaretini ve trajedisini konu alan oyunda, Tiyatro Bölümü öğrencileri Sıla Estel Giritlioğlu, Nuri Cabaroğlu, Melih Karlık, Rana Erol, Yiğit Furkan Atcı, Duygu Kula, Mehmet Mert Çevik, Burcu Doğru, Cansu Maral Çelik ve Simge Arıcan rol aldı. Oyunun kostümlerinde ise Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim elemanları Doç. Gülşah Polat ve Öğr.Gör. Şule Günal görev aldı. Tiyatro Bölümü'nün Oyun Projesi ve Yaratım Atölyesi dersleri kapsamında dönem sonuna kadar sahneleyeceği oyunların duyuruları, https://www.instagram.com/comutiyatro hesabından takip edilebilir.