18 Mart 12. Desen/Gravür Sergisi Sanatsever Galeride Açıldı

“18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. Yıldönümü Anısına” 35 sanatçının katılımıyla 24 Mart’ta açılan sergi, 10 Nisan 2023 tarihine kadar Sanatsever Galeride gezilebilecek. Açılışına yoğun bir ilginin olduğu sergiyi düzenleyen ÇOMÜ, GSF. Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Umut Germeç yaptığı açılış konuşmasında:

“18 Mart işgale karşı yurdumuzu savunan kahramanlarımızca dünya tarihine kazınmış, “anti emperyalizmin ve barışın” simgesidir. Kurtuluşun ve kuruluşun simgesidir. Başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi saygıyla anıyor, anıları önünde eğiliyoruz.

“18 Mart” üniversitemizin de adını aldığı tarih. 12 yıldır 18 Mart haftasında öğretim üyelerimizin, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın katılımıyla desen/gravür sergisi düzenliyoruz. Bu yılki sergimiz 35 sanatçının desen ve gravürlerinden oluşmakta. Bu sergiye emek veren, yapıtlarıyla katılan herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Sergide yapıtları yer alan sanatçılar:

Canan ATALAY AKTUĞ

Hüseyin BABACAN