Ustalar ve Genç Sanatçılar Seramik Buluşması

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında fakültemiz ve  ÇASEM işbirliği içerisinde “USTALAR VE GENÇ SANATÇILAR SERAMİK BULUŞMASI” sergisi organize edilmiştir. Doç. Yeşim ZÜMRÜT başkanlığında Öğr. Gör. Necmi Tekin, Öğr. Gör. Necati Işık, İlter Özyıldırım, Ömer Akif Yeldan ve Canalp Sipahi tarafından organize edilen serginin  T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un da katılımı ile 17 Eylül 2022 tarihinde M. Osman Korfmann Kütüphanesi Troia Vakfı Sergi Salonunda Saat: 13:00 da açılışı yapılacaktır. 16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında izleyicilere açık olacak sergimize katılımınızdan onur duyarız.

17. yy’ın ilk yarısına tarihlenen seramik geleneği, bu şehrin uluslararası platformda önemli bir temsilidir. Günümüzde Çanakkale'de bu mesleği alaylı olarak öğrenenlerin yanında eğitimini alan sanatçılarında sahiplenmesi ile seramik atölyelerinin sayısı hızla artmakta, şehrimiz yeniden bir seramik şehri olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Kültürel mirasımıza ve geleneğimize sahip çıkan onu yaşatmayı, tanıtmayı ve geliştirmeyi misyon edinen ÇOMÜ GSF ve ÇASEM tarafından düzenlenen “USTALAR VE GENÇ SANATÇILAR SERAMİK BULUŞMASI”  sergisi ile, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin üretilmesine katkı sunmuş/sunmakta olan ve şehrimizde yaşayan 9 usta  ve bu bölgede yaşayan 9 genç seramik sanatçısı aynı platformda buluşturulmuştur. Geleneksel Çanakkale seramiklerinde kullanılan temel yöntemlerden fırça dekoru, çömlekçi tornasında şekillendirme teknikleri ile üretilen formlar Troya'nın esintisi çağdaş yaklaşımlar ile bir arada deneyimlenebilir.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının üstlendiği “Troya Kültür Yolu Festivali” ile temas edeceğimiz izleyici kitlesine Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin değerli ustalarını, tekniğe olan hakimiyetlerini tanıtmak, genç sanatçıların Çanakkale'nin seramik geleneğine katacakları yeni bakış açılarını, konuyu ele alış ve özgün eserlerle yorumlamalarını görünür kılmak öncelikli hedeflerimizdir.