“Seyyah Defterler 2” Sergisi Açılıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Erdoğan'ın küratörlüğünü yaptığı ve ilki geçtiğimiz Mayıs ayında Van'da açılan "Seyyah Defterler" sergisi bu kez Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Belediyesi iş birliği ile Çanakkale'ye geliyor. 

 

Türkiye'nin dört bir yanından sanatçıların ve sanat eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen “Seyyah Defterler 2” sergisi, 23–30 Ekim 2025 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Troya Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.


Sanatçıların iç dünyalarının izlerini ve imgelerini farklı disiplinlerde, çeşitli malzeme ve tekniklerle somutlaştırdıkları defterler, izleyiciye çok katmanlı bir anlatı sunuyor.


Tüm ilgilileri, her sayfası özgün izler barındıran bu çok sesli yolculuğa tanıklık etmeye davet ediyoruz.

 

Sergi Düzenleme Kurulu  

Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya

Doç. Dr. Emrah Pek

Dr. Öğretim Üyesi Mert Yavaşca

Dr. Öğretim Üyesi Yeliz Erdoğan 

Arş. Gör. Dr. Ayşe Ekici 

Şerife Aslan Yavaşca 


Açılış: 23 Ekim 2025, Saat 18.00


Yer: Çanakkale Belediyesi Troya Sergi Salonu


Ziyaret Tarihleri: 23 – 30 Ekim 2025