Miras Semboller Zanaattan Tasarıma "Çanakkale"

MİRAS SEMBOLLER ZANAATTAN-TASARIMA ‘ÇANAKKALE’

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇASEM, GSF Seramik ve Cam Bölümü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi TEMAM, GSF Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile başlayan Miras Semboller Zanaattan-Tasarıma ‘ÇANAKKALE’ projesi tamamlanmıştır.

Bir kültürel süreklilik projesi olarak tasarımı Prof. Gaye Kırlıdökme Belen’e ait olan Miras Semboller Zanaattan-Tasarıma ‘ÇANAKKALE’ projesi; Prof. Gaye Kırlıdökme Belen ve Doç. Yeşim Zümrüt yönetiminde, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar, Öğr. Gör. Necmi Tekin, Arş. Gör. Pınar Yılmaz, Arş. Gör. Damla Yücebaş yardımcılığında, 2017-18 ile 2021-22 eğitim-öğretim yılları boyunca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Seramik ve Cam Bölümü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün lisans/lisansüstü düzeydeki 69 genç tasarımcı adayı ile birlikte yürütülmüştür.

Bölge değerlerinin tasarımcı bakış açısıyla keşfedilmesi, yenilikçi ve yaratıcı bakış açısıyla yeniden ele alınmasıyla değerlerimizin yüceltilmesi, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak seramik ve tekstil alanında yeni ve çağdaş tasarım önerilerinin hayata geçirilmesinin hedeflendiği projenin çıktıları bir sergi ve katalog çalışmasıdır.

Öğrencilerimizin “Çanakkale” temalı eserleri ve tasarımları, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. ve Kıvanç Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. destekleriyle, Troya Müzesi Sergi Salonunda 24 Kasım-25 Aralık 2022 tarihleri arasında izleyicelerle buluşacaktır.

Seramik ve tekstil alanında sektör kollarına da ulaştırılmak üzere basılan proje kataloğuna 24 Kasım 2022 tarihi itibariyle ilgili üniversitelerin web sitelerinden ulaşılabilir.

Miras Semboller Kataloğu için tıklayınız