Ekim Geçidi 19 - Çanakale

Disiplinler Arası Sanal Karma Sergi

EKİM GEÇİDİ 19 - ÇANAKKALE DİSİPLİNLER ARASI SANAL KARMA SERGİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, Ressam Gülsün ERBİL'in 2001 yılında başlattığı, ülkemizin çeşitli merkezlerinde Ekim ayından başlayarak Kasım ayı sonlarına kadar açılışları süren “EKİM GEÇİDİ” adlı disiplinler arası karma sergilerin bu yıl ondokuzuncusu düzenlenmektedir. Ekim Geçidi sergilerimizde sanatla en az 50 yılı olanların yanı sıra, sanat eğitimini tamamlayıp sanat hayatına yeni atılan ve farklı alanlarda eğitim almış olmasına rağmen yıllarını sanata adayan katılımcılarımız bulunmaktadır. Sergide, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı için kanlarını dökmüş tüm şehitlerimizi anmak, saygı ve minnet duygularımızı sanat aracılığıyla sunmak ve Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir araya gelinmektedir.

Çanakkale’de 10. sunu düzenlediğimiz sergimizde; İstanbul, Ankara, Adana, Afyon, Bursa, Trabzon, Çanakkale, Eskişehir, Muğla, Balıkesir, Antalya, Kastamonu, Nevşehir, Bolu, İzmir, Çankırı, Uşak, Konya, Kayseri, Kırıkkale, Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa, Norveç, Belçika, İngiltere’de sanatsal üretimlerini sürdüren 105 katılımcımızın eserleri yer almaktadır.

Tüm dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 Pandeminedeniyle sergimiz çevirim içi olarak düzenlenmiştir. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz sergimiz, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi internet sayfası üzerinden eş zamanlı izlenebilecektir.

Kıymetli katılımcılarımıza, sergimizin yayınlanmasında değerli katkıları için ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi’ne ve siz izleyicilerimize teşekkürlerimizi sunuyor,

Cumhuriyetimizin daha nice kuruluş yıldönümlerini, Çanakkale zaferini kazandıran birlik ruhu ile, bilimsel ve sanatsal aydınlanmalar eşliğinde sevgi, saygı ve barış içinde kutlamayı diliyoruz.

Tarih : 07 – 30 Kasım 2020

Açılış: 07 Kasım 2020

Saat : 17 :30

Sanal sergi internet adresi:

www.canakkaleseramikmuzesi.org

Doç. Halide OKUMUŞ ŞEN