24 Eylül 2022 tarihinde, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölüm Başkanı Ferah Özkök, ÇOMÜ GSF Geleneksel Türk Sanatları bölümü Dr. Öğr. Üyesi Minara GULİYEVA JAMSHIDI ve Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Osman Demirci Azerbaycan'ın Karabağ Mutfağı konusunda ön görüşme amaçlı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Mutfak ve sanat, arkeoloji, estetik, aşk, tasavvuf, halkbilimi konusunda konferans ve Azerbaycan'nın Karabağ Mutfağı ile ilgili atölye çalışması düzenlenmesi planlanmıştır. Bu kapsam da Azerbaycan Aşçılar federasyonu başkanı Prof. Dr. Tahir Amiraslanov başkanlığında ve (7 kişi) usta aşçılar ÇOMÜ Turizm ve GSF ortaklığında 29 Kasımda NFK kongre salonunda hem konferans hem atölye çalışması yapılacaktır. Atölye çalışmasına katılacak ustalarımızın isimleri ise şöyledir;TAHIR AMIRASLANOV ROYAL BAKHISHOV,SALTANAT HASANOVA,ABDULLA AMIRASLANOV,AYSEL SULTANOVA ,AZIZAGHA NABIYEV ,ELNURA HUSEYNOVA,RAHMAN ALAKBAROV.