ANA - Ergün Arda Kişisel Seramik Sergisi

Ana Seramik Sergisi, Doç. Dr. Ergün ARDA tarafından oluşturulmuş ve sanatçının annesi Mukaddes ARDA’nın onuruna hazırlanmış bir seramik sergisidir. Sergi içeriği ve kavramı, geçmişi 1700’lere dayanan Çanakkale seramiklerinden beslenerek, çömlekçi çarkında elle şekillendirilmiş, farklı ölçülerde biricik ve ünik 50 parçadan oluşmaktadır. Sanatçının 20 yıl aşkın süredir Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Seramik ve Cam Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor olması geleneksel Çanakkale seramiği ile tanışması ve iç içe olması dolayısı ile üçüncüsünü gerçekleştirdiği sergilerden Ana seramik sergisinin Çanakkale’de açılması bir vefa borcu niteliği taşımaktadır. Bu sergilerin birincisi 07-11 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi, Uluslararası Unicera Seramik Mutfak ve Banyo Fuarı kapsamında 47 ünik seramik yapıt ile kişisel Baba seramik sergisidir. İkincisi ise, İstanbul Kongre Merkezi, Hospitality Disegn Expo Fuarı’nda 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında 48 ünik yapıt ile kişisel Seçki isimli çini, cam ve seramik sergisidir. Önceki sergilerin ve üçüncüsü yapılacak serginin şekillendirmeleri, dekor ve fırınlanması aşamaları sanatçının şahsi seramik ve cam stüdyosunda 2022 yılı içinde kendisi tarafından yapılmıştır. Afiş tasarımı Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Didem ÇATAL tarafından yapılmıştır. Sergilerin tek sponsoru, sır temin eden seramiksir.com’dur.

06 Aralık 2022 Tarihinde, saat 17.30’da Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde değerli akademik personelimiz, öğrencilerimiz ile sayın halkımızın katılımı ile açılacak sergimizi onurlandırmanızı dilerim.

Saygılarımla

Doç. Dr. Ergün ARDA