Özel Yetenek Sınavları - Yabancı Uyruklu Adaylar

Güzel Sanatlar Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavlarına Başvuracak

Yabancı uyruklu adayların dikkatine

Güzel Sanatlar Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Uygulama Kılavuzu’nda yer alan maddelere ek olarak, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavlarına katılmak isteyen Yabancı Uyruklu adayların izlemesi gereken adımlar ve başarı koşulları;

*2023 yılı Özel Yetenek Sınavlarına girmek isteyen Yabancı Uyruklu adayların, ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi web sitesinde (student.comu.edu.tr) ilan edilen yönergeyi izleyerek ÜBYS üzerinden Uluslararası Öğrenci Kontenjanlarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

*Başvuru sistemi 10-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında açık olacaktır.

*Her aday yalnızca 1 bölümün sınavına başvurabilecektir.

*ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisince Başvurusu onaylanan adaylar Güzel Sanatlar Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları takviminde belirtilen tarihler içerisinde seçtikleri bölümün sınavına girebilirler.

Sınavlarda 50 baraj puanını geçen adaylar başarı sırasına göre sıralanarak, Yabancı Uyruklu Aday kontenjanı sayısı kadar adaya kayıt hakkı tanınacaktır. Kontenjan dışında kalan başarılı adaylar Yedek Listelerde ilan edilecek ve takvimde belirtilen Yedek Kayıt tarihlerinde kayıt hakkı kazanmaları durumunda kesin kayıt yaptırabileceklerdir.)

Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin başvuru süreci ile ilgili duyurusuna bu linkten ulaşabilirsiniz: