“YOLU TRABZON’DAN GEÇEN SANATÇILAR II” SERGİSİ

9-24 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen sergide Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Atalay Aktuğ çalışması ile yer almıştır.

TAMEV (Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı), Trabzon’da üç kuşaktır süre gelen resim geleneği örneklerini, 9-24 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği bir sergi ile İstanbul sanat çevrelerinin beğenisine sunuyor. MKM Beşiktaş Çağdaş Galerisi’nde “Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar” Sergisi adı altında sergilenen eserler, Trabzon’un kültürel ve sanatsal değerlerini korumak, geliştirmek ve tanıtmak isteyen vakfın düzenlediği ikinci sergi organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Sergi, daha önce Şubat 2013 tarihinde yine aynı mekânda izleyicileriyle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü. Trabzon’da doğmuş veya bu kentte sanatsal faaliyetleri olan ya da sanatsal katkılarda bulunmuş 113 değerli sanatçıyı ağırlayacak sergi için Tamev, içerisinde katılımcı sanatçıların bilgilerinin ve sergilenecek eserlerin de yer aldığı kapsamlı bir katalog hazırlıyor. Fakültemiz, Resim Bölüm Başkanı Prof. Canan ATALAY AKTUĞ’un “Kent Dizileri” serisinden iki adet çalışmasıyla katıldığı sergide, Trabzon’un kültür-sanat birikiminin oluşmasına emeği geçen ressam, heykeltıraş ve fotoğraf sanatçılarına ait 200’ün üzerinde eser sergileniyor. “Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar II” Sergisi, Akatlar’da bulunan Mustafa Kemal Merkezi içerisinde yer alan Beşiktaş Çağdaş Galerisi’nde, pazartesi günleri hariç, saat 10:30-18:30 saatleri arasında görülebilir.