Type Unite 2018 Uluslararası Öğrenci Tipografi Sergisi Açıldı

.

 

 

ÇOMÜ GSF GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ

TYPE UNITE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TİPOGRAFİ POSTER SERGİSİ

 

On ülke ortak projesi olan ve üçüncüsü tamamlanan TYPE UNITE Uluslararası Öğrenci Tipografi Poster Sergisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında 21.03.2019 saat 12:30’de açıldı.

2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Uyan, Universidad TarumanagaraÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünden Öğretim Görevlisi Irwan Harnoko ve Universidad Technica Del Norte Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünden Öğretim GörevlisiMony Acosta tarafından kurulan proje, ilk sergisini Kasım 2017 Dubai Tasarım haftasında gerçekleştirmiştir.                     Bu yıl Türkiye, Çin, Danimarka, Ekvador, Endonezya, Meksika, Polonya, Güney Kore, Amerika, Dubai_UAE’den 100 öğrencinin posterlerinin bulunduğu sergi, farklı kültürlerin tasarım anlayışlarını aynı çatı altındaüniversitemizde sentezliyor. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ve Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Didem Çatal’ın açılışını yaptığı sergi büyük ilgi gördü. 

Açılış konuşmaları, katılımcı öğrencilerin sertifikalarının takdimi ve katılımcı üniversitelerin sergi izleyicileri için hazırladığı video gösteriminin ardından misafirlerin sergiyi gezmesi ile devam etti. 

TYPE UNITE sergisi, önümüzdeki yıllarda katılımcı sayısının artmasıyla büyüyen ve gelenekselleşen TYPE UNITE, öğrenci odaklı, çağdaş ve evrensel bir tasarım projesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Üniversitemiz Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem UYAN’ın kurucu liderliğini yaptığı projeyle, Kıtaları bir araya getiren coğrafi konuma sahip ülkemiz ve kentimizinbu proje ile temsil edilmesi gurur vericidir. Bu yıl “CONSUME” Temasıyla tamamlanan sergi sonrasında, 2019yılında düzenlenecek sergi için çalışmalar başlamıştır. Derlenen çalışmalar 28.03.2019 tarihine kadar ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında sergilenecektir.