TYPE UNITE 2017 Tipografik Poster Tasarım Sergisi Açıldı

TYPE UNITE 2017 Tipografik Poster Tasarım Sergisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında 12.12.2017 saat 14:00’de açıldı. 2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Uyan, Universidad Tarumanagara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünden Öğretim Görevlisi Irwan Harnoko ve Universidad Technica Del Norte Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Fakültesinden Öğretim Görevlisi Mony Acosta tarafından kurulan proje, ilk sergisini Kasım 2017 Dubai Tasarım haftasında gerçekleştirmiştir. Bu yıl içinde A.B.D., Çin, Polonya, Güney Kore, Endonezya, Ekvador, Dubai’den 169 öğrencinin çalışmalarının bulunduğu sergi, farklı kültürlerin tasarım anlayışlarını aynı çatı altında Üniversitemizde sentezliyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpınar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ve Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Didem Çatal’ın açılışını yaptığı sergi büyük ilgi gördü. Öğr. Gör. Özlem Uyan’ın kuruculuğunu ve Türkiye temsilciliğini yaptığı TYPE UNITE 2017 sergisi, farklı ülkeleri ve kültürleri tasarım ve tipografiyle bir araya getirmeyi hedefliyor. Sergiye katılan diğer ülkeler ve eğitmenleri; A.B.D. – Timothy Hiltabiddle, Polonya – Agnieszka Zİemiszewska, Endonezya – Irwan Harnoko, Evkador – Monica Acosta Torres, Çin – Zhenyu Li, Güney Kore – Byoung Il Sun, Dubai – Arafat Al-Naim.

Önümüzdeki yıllarda katılımcı sayısının artmasıyla büyüyen ve gelenekselleşen TYPE UNITE, öğrenci odaklı, çağdaş ve evrensel bir proje olma yolunda hızla ilerlemektedir. UNIQUE and CONNECTED Temasıyla tamamlanan 2017 sergisi sonrasında, “CONSUME” temasıyla 2018 yılında düzenlenecek sergi için çalışmalar başlamıştır. Derlenen çalışmalar 20.12.2017 tarihine kadar sergilenecektir.