Tamga-Mühür Çalıştayları Başladı

 

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. Yıldönümü kapsamında 27. Japonya Günleri'nin Çanakkale kültür & sanat etkinlikleri, Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı iş birliği ile düzenlenen etkinliklerle başladı.  

 

27-28 Mart tarihlerinde gerçekleşen etkinliklerde, Dr. Öğr. Üyesi Melek Çelik,  Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Öğr. Gör. Miyuki Ichımura ve öğrencileri tarafından seminerler düzenlendi. “Tamga-Mühür Tasarımı” Çalıştayları; Prof. Didem Çatal ve Arş. Gör. Ülkü Sönmez tarafından yürütülen Sakura Atölyesi, Doç. Deniz Kürşad ve Öğr. Gör. Semra Çam tarafından yürütülen Şakayık Atölyesi, Doç. Ali Can Metin, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar ve Arş. Gör. Dr. Kaan Kaya tarafından yürütülen Ardıç Atölyesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Japon Dili Eğitimi, Teknik Bilimler MYO ve Lapseki MYO’dan toplam 60 öğrencinin katılımıyla tamamlandı.

 

Atölyelerde üretilen “Tamga-Mühür” tasarımlarının, Güzel Sanatlar Fakültesi 3B Tasarım ve Üretim Atölyesinde 3B baskıları alınarak 3-4 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Çayname-Chawan Çalıştayında üretilen seramik kaplar üzerine uygulaması gerçekleştirilecektir.