Seramik ve Cam Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri eserlerinden oluşan bir sergiyle CNR EXPO’da gerçekleşen Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na katıldı

.

Dünyanın en büyük iki seramik, banyo ve mutfak fuarından biri olan İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), CNR EXPO Yeşilköy'de, 5-9 Şubat 2019 tarihlerinde açıldı. 100 bin metrekarelik alanda, sektöre yön veren bin 200’ün üzerinde markanın ve 18 bin 358’i yabancı olmak üzere toplam 91 bin 502 ziyaretçinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen fuara Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı bir karma sergi ile katıldı.

Öğr. Gör. Dr. Ergün ARDA’nın koordinatörlüğünde,  Seramik Ana Sanat dalı yüksek lisans öğrencisi Samet Aygün ve Seramik - Cam bölümü lisans öğrencisi Ömer Akif YELDAN’ın destekleriyle gerçekleştirilen sergiye sanat eğitimi veren üniversitelerin öğretim elemanları ve öğrencileri ziyaretlerde bulunmuş, seramik sektörünün önde gelen firmaları ve sanatseverler yoğun ilgi göstermiş, sergide yer alan üç eser koleksiyonerler tarafından satın alınmıştır.

Bölüm başkanımız Doç. Yeşim ZÜMRÜT, Öğr. Gör. Halim KAYA ve Öğr. Gör. Şeref DOĞAN’ın organizasyonu ve TİMDER in desteği ile seramik sektörünün önde gelen uluslararası tasarımcılarının verdiği konferanslara katılmak, yer ve duvar karosu, vitrifiye ürünlerindeki yeni trendleri takip edebilmek adına, bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan bir grup 07 Şubat 2019 tarihinde fuar alanını ziyarette bulunmuştur.

Fakültemizi ve bölümümüzü en iyi şekilde temsil ettiğimiz sergimiz ve öğrencilerimiz için çok verimli geçen mesleki gezimizin ve bölüm sergimizin önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek devam etmesi hedeflenmektedir.