Seramik ve Cam Bölümü CNR EXPO’da gerçekleşen Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na katıldı

.

27 Şubat – 03 Mart 2018 tarihlerinde CNR EXPO’da gerçekleşen Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, “Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri Sergisi”  ile katılmıştır. Seramik Anasanatdalı Yüksek Lisans öğrencileri Murat Biçer, Samet Aygün, Savaş Yücel’in Öğr. Gör. Ergün Arda öncülüğünde organize ettiği sergiye sanat eğitimi veren üniversitelerin öğretim elemanları ve öğrencileri ziyaretlerde bulunmuş, seramik sektörünün önde gelen firmaları ve sanatseverler yoğun ilgi göstermiştir.  Seramik ve Cam bölümü lisans öğrencisi Ömer Akif YELDAN ‘ın iki eseri özel bir koleksiyoner tarafından satın alınmıştır.

Fuar süresince belirlenen günlerde seramik sektörünün önde gelen uluslararası tasarımcıları konferanslar vermiş. Bu konferanslara katılmak ve yer ve duvar karosu, vitrifiye ürünlerindeki yeni trendleri takip edebilmek adına TİMDER in desteği ve Uzm. Şeref DOĞAN, Arş. Gör. Savaş ELMAS’ın organizasyonu ile bölümümüz öğretim elemanlarından ve öğrencilerinden oluşan 46 kişilik bir grup 01 Mart 2018 tarihinde fuar alanını ziyaret etmiştir.

Fakültemizi ve bölümümüzü en iyi şekilde temsil ettiğimiz sergimiz ve öğrencilerimiz için çok verimli geçen mesleki gezimiz önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek devam edecektir. Bölüm başkanımız Doç. Yeşim ZÜMRÜT ve Öğr. Gör. Mehmet COŞAR, gezi süresince iki firma ile görüşmüş 2019 Unicera Seramik Banyo Mutfak Fuarı’da bölümümüzü temsilen daha kapsamlı projeler için anlaşmaya varmıştır.