Ressam Canan Atalay, adını Ece Ayhan'ın bir şiirinden alan '...Ve Yeryüzü Kapalı' başlıklı yeni sergisinde huzur ile tedirginlik arasında bir diyaloğa çağrı yapıyor.

RADİKAL - Canan Atalay, her yıl düzenli olarak kişisel sergilerini açtığı Ankara Atlas Sanat Galerisi’ndeki son sergisinin ismini Ece Ayhan’ın ‘Çocukların Ölüm Şarkıları’nda yer alan bir şiirindeki ‘...ve yeryüzü kapalı’ dizesinden alıyor. Sanatçı, çocukluğunda yaşadığı bir anla, bu dizenin çağrıştırdığı anlamsal boyutları, düşlere başvurarak lale, ay, ev gibi simgelerle özdeşleştiriyor. Sürekli yolculukların sanatçının belleğinde bıraktığı etkiler, yeri, zamanı ve renkleri birbirine bağlarken mekanlar arasında tekrarlanan sarmallar, yatay planlar, gidilen gelinen mesafeler arasındaki uzaklıklar resimlerinin ana teması olarak görselleştiriliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Canan Atalay, daha önceki resimlerinin devamı niteliğinde kurguladığı çalışmalarında özlenen ile kendimiz arasındaki ‘uzaklığa’ dikkat çekerken huzur ile tedirginlik arasında bir diyaloğa çağrı yapıyor. Resimlerinde ışık kirliliğinden arınmış renkler kullanmayı tercih eden ve herkesin ‘yıldız ışığı’ hakkının saklı tutulması gerektiğine dikkat çeken Atalay’a göre “Dünya hepimizin; dağıyla, taşıyla, deniziyle, toprağıyla, bütün çiçekleri, ağaçları, böcekleriyle. Suskun, sakin, tarafsız ve uzak...” Canan Atalay’ın ‘...Ve Yeryüzü Kapalı’ başlıklı sergisi 15 Ocak’a kadar Ankara Atlas Sanat Galerisi’nde. Tel: 0312 468 59 04, www.atlassanat.com

RADİKAL - Canan Atalay, her yıl düzenli olarak kişisel sergilerini açtığı Ankara Atlas Sanat Galerisi’ndeki son sergisinin ismini Ece Ayhan’ın ‘Çocukların Ölüm Şarkıları’nda yer alan bir şiirindeki ‘...ve yeryüzü kapalı’ dizesinden alıyor. Sanatçı, çocukluğunda yaşadığı bir anla, bu dizenin çağrıştırdığı anlamsal boyutları, düşlere başvurarak lale, ay, ev gibi simgelerle özdeşleştiriyor. Sürekli yolculukların sanatçının belleğinde bıraktığı etkiler, yeri, zamanı ve renkleri birbirine bağlarken mekanlar arasında tekrarlanan sarmallar, yatay planlar, gidilen gelinen mesafeler arasındaki uzaklıklar resimlerinin ana teması olarak görselleştiriliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Canan Atalay, daha önceki resimlerinin devamı niteliğinde kurguladığı çalışmalarında özlenen ile kendimiz arasındaki ‘uzaklığa’ dikkat çekerken huzur ile tedirginlik arasında bir diyaloğa çağrı yapıyor.

Resimlerinde ışık kirliliğinden arınmış renkler kullanmayı tercih eden ve herkesin ‘yıldız ışığı’ hakkının saklı tutulması gerektiğine dikkat çeken Atalay’a göre “Dünya hepimizin; dağıyla, taşıyla, deniziyle, toprağıyla, bütün çiçekleri, ağaçları, böcekleriyle. Suskun, sakin, tarafsız ve uzak...”

Canan Atalay’ın ‘...Ve Yeryüzü Kapalı’ başlıklı sergisi 15 Ocak’a kadar Ankara Atlas Sanat Galerisi’nde. Tel: 0312 468 59 04, www.atlassanat.com