'Prometheus' Prömiyeri Yapıldı

Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencilerinin Oyun Projesi dersi kapsamında çalıştıkları oyunların ikincisi, 2 Nisan 2024 akşamı sahnelendi. Son sınıf öğrencimiz Yiğit Furkan Atcı'nın Aiskhylos'un 'Zincire Vurulmuş Prometheus' isimli tragedyasından hareketle uyarladığı ve yönettiği, danışmanlığını ve dramaturgisini Doç.Dr. Esra Çizmeci'nin yaptığı oyun, Güzel Sanatlar Fakültesi NFK Tiyatro Salonu'nda ilk kez seyirciyle buluştu. Ateşi çalarak insanlığa armağan eden ve onları yeryüzünün hakimi haline getiren Prometheus'un hem tanrılar tanrısı Zeus tarafından uğradığı zulmü hem de insanlığın kendisine bahşedilen ayrıcalıkları yeryüzünü yok etmek için kullanmış olduğu gerçeğini konu alan oyunda Resim Bölümü, Grafik Bölümü ve Tekstil ve Moda Bölümünden öğretim elemanları ve öğrenciler de görev aldı. Tiyatro Bölümü'nün Oyun Projesi ve Yaratım Atölyesi dersleri kapsamında dönem sonuna kadar sahneleyeceği oyunların duyuruları, https://www.instagram.com/comutiyatro hesabından takip edilebilir.