Prof. Dr. Murat TUNCAY Oyunculuk Öğrencilerine Seminer Verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay kendisinin yazdığı, GSF Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Sahne Çalışması I dersi kapsamında koreografisi ve yönetmenliği Öğr. Gör. Buket Deniz tarafından yapılan "Çanakkale-Çanakkale" adlı oyunun 19 Mart'ta Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılında Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen etkinler kapsamında gerçekleştirilen temsilini izledi, 20/03/2013 tarihinde Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik bir Seminer çalışması yapan Prof. Dr. Tuncay, özetle ülkemizde şu anda Erzurum'dan İstanbul'a kadar birçok tiyatro bölümü bulunduğunu, oyunculuk öğrencilerinin önümüzdeki 50-60 yılı göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini ifade etti ve öğrencilerin okulda elde ettikleri malzemeyle sanatçı kişiliklerini inşa etmelerini önerdi. ifade etti.

74-uctx-1.jpg