Polonya Adam Mickiewicz University in Poznań, Faculty of Pedagogy and Fine Arts in Kalisz ile Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü arasında uluslar arası sanat ve tasarım projesi başarı ile yürütülüyor.

.

Polonya Adam Mickiewicz University in Poznań, Faculty of Pedagogy and Fine Arts in Kalisz öğretim üyesi Prof. Monika Izabela Kostrzewa, 2018 Troia yılı çerçevesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi' ni  International KIECKA Art and Design Project ve Erasmus Öğretim Elemanı ders verme hareketliliği kapsamında ziyareti ile onurlandırdı. Prof. Monika Izabela Kostrzewa ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin ÖZCAN 'ın Erasmus ikili anlaşma programı aracılığıyla " Fashion and Art- mutual relations against the background of Polish-Turkish traditions" mottosu ile zemine oturttukları International KIECKA Art and Design Project'in ilk adımı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü'nde 28/05/2018 tarihinde başladı. Projenin ilk etkinliği 28/05/2018 tarihinde Prof. Monika Izabela Kostrzewa 'nın "Traces on canvas" başlıklı kişisel sergisi Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi Sergi salonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah KELKİT 'in yaptıkları açılış ile Çanakkale'nin sanatseverlerine sunuldu.

 

Projenin ikinci aşaması olan "KIECKA" başlıklı workshop çalışması 01/06/2018 tarihine kadar Dr. Öğretim Üyesi Aylin ÖZCAN, Prof. Monika Izabela Kostrzewa ve Öğr. Gör. Eşref BÜLENT'in gözetiminde devam etmektedir.

 

Proje ortakları Prof. Monika Izabela KOSTRZEWA ve Dr. Öğretim Üyesi Aylin ÖZCAN, Prof. Dr. Yücel ACER'i makamında ziyaret ettiler. Türkiye ve Polonya arasında 600 yıldan fazla bir süredir devam ede gelen dostluk ve gelenekler; iki ülkenin kültür, edebiyat, sanat, tekstil ve modasına yansımıştır. Günümüzde Polonya dilinde kullanılan KIECKA, Türk etkisinin Polonya kadın giyimine yansıyan bariz bir örneğini oluştur. Kalisz ve Çanakkale'de çalışmalarının yürütülmesi planlanan proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Prof. Monika  Izabela KOSTRZEWA, üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ikinci ziyareti olduğunu ve ilk diyaloğun Rektör danışmanı Prof. İhsan DOĞRUSÖZ ile başladığını ve üniversiteler arasında akademik ortaklığın devamını dilediğini belirtti.