“Ne var, Ne yok” 7

Lisans ve Lisans Üstü Öğrencilerinin Geleneksel Sergisi

“Ne var, Ne yok” 7

GSF Sergi Salonunda

24 Aralık 2019, Saat 16.00’ da Açıldı….

ÇOMÜ - GSF lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Ne Var Ne Yok - 7” etkinliğinin 24 Aralık 2019 tarihinde, saat 16.00’da Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Süha Özden,  Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan V.  Sayın Prof. Dr. Dinçay Köksal, Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ali Can Metin, Fakültemiz Sanat Koordinatörü Sayın Prof. İhsan Doğrusöz, bölüm başkanlarının, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katılımıyla, GSF Sergi Salonunda açılışı yapıldı. Kavramsal Sanat Topluluğu’nun organize ettiği, “farklı disiplinlerde yapılan nitelikli işlerin görülmesini sağlayarak, öğrencilerde plastik düşünce ve uygulamaya ilişkin etkileşim oluşturmanın yanı sıra üretim temelli bir kaynaşmayı” amaçlayan serginin açılışında konuklara, her yıl olduğu gibi tarhana çorbası sunuldu. Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi, Tiyatro Bölümü Öğr. Görevlisi Buket Deniz’in çalıştırdığı Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin dans gösterisi büyük ilgi topladı ve coşkuyla alkışlandı.

Rektör Yardımcısı sayın Prof. Dr. Süha Özden, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. sayın Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptıkları açılış konuşmalarında “düzenli yapılan etkinliklerin kurumsallaşma açısından ne denli önem taşıdığına vurgu yaptılar. Etkinliğe katılan her bölümden bir öğrenciye, kendi disiplininin gereksinimine uygun bir armağan vermek için yapılan çekilişe katıldılar ve öğrencilere armağanlarını verdiler.

Kavramsal Sanat Topluluğu Akademik Danışmanı, Resim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Umut GERMEÇ yaptığı, etkinliği tanıtan konuşmasında;

“Geleneksel “Ne var ne yok’ GSF bölümler etkinliğinin bu yıl 7. sini gerçekleştiriyoruz. Üretimle bir araya gelmek birlikteliklerin en güzelidir. Öncelikle sergide çalışmaları yer alan öğrencilerimize, onları düşünce ve uygulama açısından yetiştiren, geliştiren öğretim elamanı arkadaşlarımıza, etkinliğin gerçekleşmesi için gerekli özeni gösteren bölüm başkanlarımıza ve dekanlığımıza çok teşekkür ederiz. Sergi salonunun eksiksiz düzenlenmesini özenle gözeten fakülte sekreterimize de ayrıca çok teşekkür ederiz. Şimdi “terkibi” güzel, geleneksel tarhana çorbamızın sıcaklığıyla sergimizi gezelim” dedi.

Kentten ve başka fakültelerden konukların da olduğunun gözlemlendiği sergi açılışında yeni bir yılı karşılamanın coşkusu da vardı. Sergide 100’e yakın öğrencinin yapıtları yer aldı.

“Ne var, Ne yok” 7 Etkinliği Katılım Listesi

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü