Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma "ÇANAKKALE" Çalıştayı

.

Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma "ÇANAKKALE" Çalıştayı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, ÇASEM ve MSGSÜ  Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nün, Prof. Gaye Kırlıdökme Belen ve Doç. Yeşim Zümrüt yönetiminde sürdürdükleri Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma "ÇANAKKALE" Projesi kapsamında, KALE Grubu'nun katkıları ile Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma "ÇANAKKALE" Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştay kapsamında konferanslar, öğrenci sunumları, müze gezileri ve atölye çalışmaları yapılmıştır.

26-29 Mart 2018 tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde gerçekleştirilen çalıştayın yürütücülüğünü;

Prof. Gaye Kırlıdökme Belen (MSGSÜ)

Doç. Yeşim Zümrüt (ÇOMÜ)

Öğr. Gör. Mehmet Coşar (ÇOMÜ)

Arş. Gör. Pınar Yılmaz (MSGSÜ)

Arş. Gör. A. Damla Yücebaş (MSGSÜ) yapmışlardır.

KALE Grubu'ndan Ürün Yöneticisi Gözde Tüfekçi Mintaş ve Karo Tasarım Yöneticisi Hülya Dünya Yılmaz'ın da yer aldığı etkinliğe her iki üniversiteden lisans ve lisanüstü öğrencileri katılmışlardır.

Çalıştaya;

Prof. Kemal Can, "Çizgi ve Sembol"

Prof. Gaye Kırlıdökme Belen, "Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma "ÇANAKKALE"

Doç. Ayşe Güler, "Çanakkale Seramiklerinde Gelenekseli Karakterize Eden Nitelikler"

Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tolun, "Düş ve Gerçek Arasında Troia"

Kale Grubu Ürün Yöneticisi Gözde Tüfekçi Mintaş, "Yapı Grubu Ürünlerinde Trendler ve Tasarım Süreci" konulu sunumları ile katkıda bulunmuşlardır.

Müze gezileri kapsamında Sabancı Müzesi, Çinili Köşk, İstanbul Arkeoloji Müzesi ziyaret edilerek öğrencilerimize tasarımlarının çıkış noktasını oluşturan Geleneksel Çanakkale Seramikleri, Troia ve çağdaş sanatın öncü isimlerinin eserlerini yerinde görme imkanı sağlanmıştır.