Mehmet Akif ERSOY'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinin ana temasınını oluşturduğu Hattat İsmail Öztürk'ün sergisi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Hattat İsmail Öztürk'ün eserlerinden oluşan, Çanakkale Şehitler Abidesi Geçici Sergi Salonu'nda merhum Mehmet Akif ERSOY'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinin ana temasınını oluşturduğu bir sergi açıldı.

Sergi 18 Mart 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın teşrifleriyle, protokolün de katılımıyla açıldı. Sergide Çanakkale Şehitlerine şiirinin tamamı, belirlenen bölümleri, bazı eserlerde bir beyitin veya ifadenin  yazıldığı metinlerin değişik formlarda yapılan uygulamalardan oluşmakta. 

Sergide Mehmed Akif Ersoy'a saygı ifadesi olarak ayrıca bir eser yer almakta; Safahat'ın başlangıç şiiri olan "Bana Sor Sevgili Kari' " şiirinden " Samimiyeti ancak hüneri". 

Sergide ayrıca Çanakkale Savaşında bulunan merhum Hattat Macid Ayral'ın bir eserinin takliden uygulaması merhum hattat-ı şehiri de yad etmek amacıyla bulunmakta. Bilindiği gibi Macid Ayral savaş esnasında siperlerde savaşmış, siperlere ayet-i kerime, esma-i hüsna gibi askerin moralini yükseltecek kağıdlar asmış, durumun Mustafa Kemal tarafından fark edilmesiyle, hattatlığın memleket için daha elzem bir vazife olduğu ifade edilerek İstanbul'a geri gönderilmişti.  

Sergi Nisan ayı sonuna kadar her gün 09:00 17:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.