Kalite Güvencesi Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

.

Kalite güvencesi çalışmaları için yeni yaklaşımlar, üniversite yönetim bilgi sistemi (ÜYBS), amaçları, kapsamı ve program değerlendirme modülünün tanıtım toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, ÇOMÜ kalite güvencesi çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ve ÇOMÜ’nün Çanakkale merkezde bulunan akademik birimlerinin (enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları) dekan, müdür ve bölüm başkanları katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden toplantıda yaptığı sunumda kalite güvencesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi ve ÜYBS program değerlendirme modülünün kullanım amaçlarına değinerek şunları söyledi;

“Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan ve Kalite Güvencesi çalışmalarında birliktelik ve bütünlük sağlayacak ÜYBS (Üniversite Yönetim Bilgi Sistemi – Program Değerlendirme Sistemi - UMIS) adı altında yeni bir kalite yönetim ve değerlendirme sistemine geçilmesi kararlaştırıldı. Bu sebeple Kalite Güvence çalışmalarında kullanılacak veri giriş sistemini tanıtmak için bir araya geldik. Yapılan çalışmaların sonucunda araştırma üniversitesi olma hedefiyle ilerleyen üniversitemizin stratejik planına da büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum.”

Toplantıda, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan üniversite yönetim bilgi sistemlerinin kullanılmasına ve değerlendirilmesine ilişkin bilgilendirilmelerde bulunuldu ve örnek değerlendirme modül incelemesi yapıldı.

Toplantı, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal’ın, öğrenim çıktıları ve öğrenim kazanımları adlı sunumunun ardından gerçekleşen soru cevap kısmıyla sona erdi.