Kadın Akademisyenler Sergisi

Kadın Akademisyenler Sergisi

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’nın ev sahipliğini üstlendiği “Kadın Akademisyenler Sergisi”,

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Tarihi Taş Bina’da sanatseverlerle buluştu

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin ev sahipliğini üstlendiği ve 11 farklı üniversiteden 26 sanatçının eserlerinin yer aldığı http://www.sanalbasin.com/kadin-akademisyenler-sergisi-sanatseverlerle-bulustu-18042880Tarihi Taş Bina’da sergilendi. Önceki gün açılan sergi 10 Mart Cuma gününe kadar izlenebilecek.

 

KADIN EMEĞİ DEĞERİNİ BULAMAMAKTA

Sergide konuşan Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Didem Erten Bilgiç, “Kadın emeği, iktisadi ve toplumsal yaşamdaki tüm önemine karşın, tüm dünyada ihmal edilen, üzerinde yeterince düşünülmeyen ve değerini bulamayan bir konudur. Ülkemizde ise kadın emeği, kadının hane içindeki karşılıksız emeğinden hane dışındaki gelir getirici çalışma biçimlerine kadar hiçbir aşamada karşılığını bulamamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

DESTEK VERENLER

Düzenlenen sergiye Arzu Parten, Begüm Savcın, Burçin Erdi Es, Bige Gürses, Canan Atalay Aktuğ, Deniz Bayav, Elif Çimen, Fevziye Eyigör Pelikoğlu, Hatice Bengisu, Melihat Tüzün, Merih Tekin Bender, Müsebbih Fındık, Nilgün Keskin Şener, Özlem Üner, Özgür Karaalan, Safiye Başar, Selda Ertürk Özturan, Serap Eyrenci, Serenay Şahin, Serpil Şahin, Sevtap Örgel, Sezin Türk Kaya, Şeniz Kabadayı, Ümran Bulut, Yasemin Sarı Bayer ve Yıldız Örücü destek verdi.

http://www.gunaydinkocaeli.com//haber/guncel/kadin-akademisyenlerden-sergi/9588.html