Hüsyin Bilgin "Saros Günlüğü" Sergisi

Değerli Hocamız;

HÜSEYİN BİLGİN

1942 Çamlıca, Edirne.
İlkokuldan hemen sonra girdiği Kepirtepe Köy Enstitüsü- Kepirtepe Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Birkaç yıl köy ilkokulu öğretmenliğinden sonra, 1962 yılında kazandığı Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim İş Bölümü’nde Nevide Gökaydın, Adnan Turani ve Turan Erol gibi değerli hocaların öğrencisi olarak 1966 yılında mezun oldu.

İvriz Öğretmenokulu, Resim Öğretmenliği görevinde iken 1969 yılında kazandığı yurtdışı eğitim bursu ile Kassel Güzel Sanatlar Akademisinde uzmanlık eğitimini 1973’ te tamamladı.

1973-78 yılları arasında Samsun Eğitim Enstitüsü, 1978-83 yılları arasında GEE Resim İş Bölümü’nde öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

1983’ ten sonra Hacettepe Üniversitesi, GSF, Grafik Sanatlar Bölümü’nün kurucu öğretim üyesi ve başkanı olarak görev yaptı. 1993’ te profesör oldu ve 1997 de bu kurumdan emekliye ayrıldı.

Hüseyin Bilgin özellikle yurt dışında özgün baskı dalında yoğunlaştırdığı gravür ve litografi çalışmalarında Karagöz öykülerine bağlı geleneksel motiflerimizden yola çıkarak, başarılı düzenlemeler gerçekleştirdi. Daha sonraki yıllarda yağlıboya ve suluboya çalışmalarına ağırlık verdi. Bu çalışmalarda konu ve kompozisyon olarak doğayı çıkış noktası almakla birlikte yüzeyci-soyutlamacı bir yol izledi.

Birçok kişisel sergi gerçekleştirdi.
1975 te 36. Devlet Resim Sergilerinde Başarı Ödülü,
1981 de 41.Devlet Resim Sergilerinde Başarı Ödülü,
1976 da Monoco Uluslararası Resim Yarışmasında Büyük ödül,
1980 de II. Balkan Ülkeleri Bükreş Bienalinde Başarı Ödülü kazandı.

Açılış: 3 Nisan Pzartesi
Saat: 18:00