GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE BÖLÜM BAŞKANLARI VE YARDIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

29 Nisan 2024 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık makamında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, bölüm başkan yardımcıları, öğrenci işleri personeli, AKTS ve kalite güvence komisyonunu temsilen öğretim elemanları katılım sağladı. Zorunlu YÖK dersleri, İME ye geçişte öğretim planlarının nasıl düzenlenmesi gerektiği,  AKTS hesaplamaları, bölümlerimizce aynı isimle verilen Desen, Temel Sanat Eğitimi, Genel Sanat Tarihi, Teknik Resim - Perspektif ve Kariyer Planlama gibi derslerin öğretim planında aynı içerik ile yer alması ya da derslerin isimlerinin değiştirilmesi tartışılarak, uygulanmaya koyulması için atılacak adımlar belirlendi. Bologna süreci bilgi girişlerine ilişkin kontrollerin yapılması ve dikkat edilecek hususlar konusunda hatırlatmalarda bulunuldu. Fakültemiz kalite süreçleri, bölüm başkanlarının konu hakkındaki yükümlülükleri ve bölümlerde bu kültürün yaygınlaştırılmasının önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.